Første gangen jeg lagde det ble det helt mislykket pga for små former så lag de i store former.
Oppskriften er fra Tine og det står at det skal bli 4-5 sjokoladefondanter men i mine former ble det bare 2 stk så dobbel røre må lages om du har veldig store former.
Oppskrift:
50g lys kokesjokolade (mørk om du liker det)
50g smør (meierismør)
2 egg
1/2 dl sukker
1/2 dl mel
Slik gjør du
- 1Du trenger porsjonsformer (4 - 5 stk). Forvarm stekeovnen til 220 °C.
- 2Del sjokolade i biter. Smelt smør og slå det over sjokoladen. La stå 2 - 3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade sammen.
- 3Pisk egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør inn.
- 4Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 - 10 minutter, nederst i ovnen. NB! Steketiden kan variere i forhold til type ovn, så test gjerne med én først.
- 5La kakene få avkjøle i formene ca.15 minutter. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Pynt med friske bær og server med vispet lett dessertfløte (eventuelt iskrem). Dryss gjerne litt melis over. Når du setter skjeen inn skal myk sjokolade flyte ut.
Denne muffins formen er kjøpt på Clas Ohlson
Her er det ferdige resultatet, sjokoladefondant med is til. Verdens beste sjokoladefondant, så langt hvertfall!
3 kommentarer:
SV: Tack själv!
Nom-nom, de så gode ut!
De er farlig gode og utrolig enkle å lage ;o)
Legg inn en kommentar