torsdag 6. oktober 2011

Ut på tur med sveler

På søndag gikk vi tur til Erte hytta, var en kjempe fin tur og ungene kosa seg på lekeplassen der og vi spiste sveler vi hadde med.

      
Liam



Kjempe gøy :)

Super blid gutt.


Magnus gutten <3

Svett og sliten, perfekt søndag :)


Svelene var kjempe gode og vi spiste de med brunost på, det var veldig godt på og skal lages igjen snart.


5 egg
1,5 MRF-kopp sukker (dvs ganske nøyaktig 2 dl)
ca 1 l hvetemel
1 l kulturmelk
1 toppet ts natron
1 toppet ts hjortesalt
ca. 75g margarin (smeltet)
 
Egg og sukker røres, kulturmelk røres inn.
Det tørre røres inn litt etter litt. Rør til en jevn røre.
Settes litt (en halvtime, om du har tid) til svelling og stekes gyldenbrune.
For aller best resultat bør takke brukes til steking,
men det går også fint å steke i en vanlig stekepanne (Teflon etc.)

Denne oppskriften var kjempe bra, brukte vanlig stekepanne og det går så bra så.
Glemte jo å ta bilder av svelene men de kan anbefales uansett,
spesielt som tur mat for de er gode kalde også.


2 kommentarer:

Anonym sa...

kanskje ta med noen sveler ut i skogen på søndag da. hørtes godt ut i hvert fall :)

Rebecca sa...

Ja det er kjempe godt, anbefales med brunost på om man liker det :)